2020-07-19T13:25:35+02:00 19. јула, 2020. 13:23 |

Петровац: Председник Нединић у изолацији због ковида

Председник петровачке Општине и Штаба за ванредне ситуације Душко Нединић налази се у двонедељној кућној изолацији, пошто је код једног од чланова породице потврђена инфекција ковидом – 19. Тим поводом је суграђанима и сарадницима који су имали заказане састанке са председником упућена молба да покажу разумевање, уз напомену да ће своје дужности обављати од куће и да је за хитна питања могуће обратити му се путем мејл адресе: pr@petrovacnamlavi.rs.
 
Иначе, неколико дана раније, председник Нединић је одржао конференцију за медије поводом раста броја заражених у овој општини. Истакао је да стање за сада још увек није алармантнo да би морала да се прогласи ванредна ситуације, и додао:

– Број инфицираних очекивано расте, ризик од наглог погоршања ситуације увек постоји. Забрињава и чињеница да сада имамо и пацијенте са озбиљнијом клиничком сликом, али још увек не са тежим стањем, навео је председник подсећајући да је од почетка пандемије евидентирано 27 позитивних на вирус од чега 23 пријављена само у јуну.

Нагласио је да одлуке републичког Кризног штаба важе и за подручје општине Петровац на Млав:

– Без обзира да ли је у одређеној општини или граду прглашена ванредна ситуација, забрањена су окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет људи. За време боравка на јавним местима, између окупљених мора да постоји дистанца од најмање један и по метар, односно свака особа мора да заузима минимум четири квадратна метра. Mера која се тиче заштитних маски, на снази је у Београду, проширена је на територију целе Србије што значи да су маске у затвореном простору обавезне. Оне су обавезне и на отвореном простору на местима на којима није могуће успоставити растојање од једног и по метра попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта…И на свим осталим јавним местима на отвореном простору, препоручује се ношење заштитних маски.

 
Од осталих мера које се примењују на подручју општине, Нединић је навео отказивање свих културних и спортских манифестација, обавезну дезинфекцију установа и јавних предузећа од стране комуналне организације, као и да ове године неће бити вашара, нити турнира у малом фудбалу.  
 
Када је реч о тестирању, истакао је да се тестови раде само за оне чија клиничка слика то налаже, и додао да се пацијенти заражени корона вирусом шаљу у Ковид болницу у Пожаревцу.