2019-12-08T09:59:58+01:00 8. децембра, 2019. 09:59 |

Петровчани на сајму етно хране и пића

У Београду је одржан 14. Међународни сајам етно хране и пића, презентација производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин.  Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од сировина гајених у здравој средини.

На Сајму су традиционално у великом броју учествовали и произвођачи са подручја општине Петровац на Млави чији су штандови били веома посећени. Трошкове пута и котизације учесника-излагача, финансирала је локална самоуправа.

Своје производе на Сајму изложили су произвођачи меда и производа од меда, ракије, сирева и вина, сухомеснатих и пекарских производа: Зоран Лукић из Дубочке, Михајло Милић из Орешковице, „Пертвел“ Велико Лаоле, Новица и Љиља Радојевић, Удружење жена „Љубичица“ Велико Лаоле, Удружење жена „Златне руке“ Кладурово, Мануел Миладиновић, Милан Милошевић из Лопушника, Милош Милојковић из Каменова, Аца Поповић из Крвија, Никола Стојановић, Мало Лаоле, Мирко Љубомировић Каменово, УЖ „Мндре“ Мелница – Витовница, Михајло Милић, УЖ „Ћовдин“ из Ћовдина, Никола Стојановић, Милан Милошевић, Михајло Милић и Драган Ђорђевић.