У акцију пошумљавања коју у Србији воде СББ фондација и Друштво за заштиту и проучавање птица укључена је и Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу. У школу је у првој фази стигло 260 садница храста, јасена и беле тополе. Њих су ученици почели да саде на простору школског дворишта 29. новембра. Садњу ће наставити и наредних дана у парку Дома ученика на Тулби, као и на имању изнад школског дворишта. 

Слободан Стојићевић, директор Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ је о акцији изјавио:

-Ово је велика акција пошумљавања, почели смо данас у школском дворишту и наставићемо до укупног броја од 500 садница. Иначе, још 240 садница ће стићи у децембру. Пријавили смо се на конкурс и једина смо школа у Србији која је добила саднице. Акција је за нас и наше ученике од значаја пре свега због подизања еколошке свести и подстицања љубави према природи, без обзира да ли је реч о биљкама и чистом ваздуху или животињама. План нам је и да посадимо појас који би наше парцеле заштитио од југоисточног ветра приликом третирања пољопривредних површина.

Саднице за пошумљавање добило је по конкурсу од СББ фондације 16 градова и еколошких друштава из Србије. Стефан Станковић, менаџер СББ у Пожаревцу, је у Пољопривредној школи где су ђаци започели садњу, рекао да ће СББ фондација наставити да брине о чистој животној средини и да је пошумљавање важно не само за садашње генерације него и све касније.

Share.

Comments are closed.

Skip to content