2018-11-06T09:14:23+01:00 5. новембра, 2018. 18:15 |

Плакета „Жанка Стокић“ Марији Вицковић

Свечаности је отворио председник Скупштине Владимир Стојановић

ЗАВРШЕНЕ 17. ПОЗОРИШНЕ СВЕЧАНОСТИ У РАБРОВУ

У оквиру 17. Позоришних свечаности „Жанки у част“ од 1. до 4 . новембра на великој сцени реновираног Дома културе у Раброву изведене су четири представе: „Погледи“ у продукцији куће „Артепункт“, „Брачни превртљивци“, „Поштени провалник“, Позоришта „Бошко Буха“ и „Индиго“, Позоришта „Звездара театар“ и „Смарт студио“.

Марија Вицковић

Свечаност је отворио председник Скупштине општине Кучево Владимир Стојановић нагласивши да је Жанка Стокић обележила једну епоху остављајући неизбрисив траг у историји српског театра, али је такође обележила и Раброво, место у којем је провела детињство.

Из програма

-Од громогласног смеха до горких суза, од овација до прогона, од аплауза до оптужби, од љубави до разочарења, много тога је уткано у непоновљиво биће Живане Жанке Стокић, највеће глумице српске сцене свих времена. За поштоваоце и љубитеље театра ове свечаности представљају велики празник. Зато смо вечерас овде, да још једном, у част велике Жанке, размакнемо тешке позоришне завесе и уђемо у тај чаробни свет, вођени остварењима данашњих великих глумачких имена. Удружење грађана „Жанка Стокић“ показује како се треба односити према знаменитим личностима, каква је била хероина српског театра. Покровитељством ове манифестације, од почетка до данашњих дана, Општина Кучево се трудила не само да финансијски помогне већ и да створи услове за њен даљи развој и трајање, рекао је између осталог Стојановић.

Стручни жири у саставу историчарка уметности Љиљана Јовић, професор књижевности Александар Станковић и мастер примењени уметник Бојан Вељковић, донео је једногласну одлуку да за најбоље глумачко остварење Плакету „Жанка Стокић“ додели  глумици Марији Вицковић, која је у представи „Индиго“ наступила са својим колегама Даницом Максимовић и Браниславом Лечићем.