Пролом и Луковска, чудесне бање лековитих вода и чудо природе Ђавоља Варош                        /промо

Бање које су последњих година у Србији сигурно имале највећи туристички бум су Пролом, на обронцима Радан планине и Луковска, на источним падинама Копаоника. Удаљене тек тридесетак километара једна од друге, гостима којих је све више, нуде уз стандардне бањске, много савремених, различитих садржаја,  Осим класичног здравственог туризма праћеног разноврсним терапијама, боравком у обе бање време се може испунити на много садржајних начина. Отворене су током целе године и нуде организоване посете Ђавољој Вароши, чуду природе, археолошком локалитету из неолита Плочник старом 7500 година и бројним верским и историјским објектима из доба успона Немањића и стварања српске државе.

Луковска бања је највиша бања у Србији на надморској висини од 681 метра са обиљем извора термоминералне воде, два хотела, „Копаоник“ и „Јелак“ и трећим у изградњи, отвореним и затвореним базенима са топлом водом, два купатила „Шљивак“ и „Краљ Милутин“, ски стазом у близини и стазом здравља тако да осим водом лечи и чистим, планинским ваздухом. Оно што је чини посебном због температуре воде са њених извора, је купање на отвореном усред копаоничке зиме:

„Наши гости, током зиме, после целодневног боравка на снегу и ски стази, опуштање и уживање налазе у базенима са термалном водом, било отвореном или затвореном“, препоручио је штанда на Сајму туризма Марко Дашић, маркетинг менаџер.

Пролом је бања позната по лековитим својствима високо балнеолошких вредности и помаже код болести бубрега, органа за варење, коже, реуматизма. Пролом Бања такође има отворен базен:

„Воду у базенима Луковске Бање хладимо, а у базену Пролом Бање догревамо, објашњава Марко Дашић, маркетинг менаџер и додаје да хотели у обе бање имају све садржаје и програме попут велнес и фитнес центра, сале за забаву и дружење. Такође, наши гости одлазе одушевљени храном која је аутентична са овог подручја попут пите реднице, кајмака, сирева, ситних колача…“

Ваучери: За одмор у Пролом и Луковској Бањи могу се користии ваучери Владе РС у вредности од 5000 динара. Осим уобичајених начина, ваучери се могу преузети и на штанду Проломске и Луковске Бање на 41. Београдском сајму туризма.

Фотоси: Владан Милић

Share.

Comments are closed.

Skip to content