Први квалификациони Coca-Cola куп у Кучеву биће одржан овог петка, 5. априла, у кучевачкој спортској хали Основне школе „Угрин Бранковић“.

Реч је о Турниру у малом фудбалу, који се организује у сарадњи са Спортским савезом Kучево. Првопласиране екипе стичу право наступа на регионалном финалу Плазма спортских игара младих у Пожаревцу. 

Како истичу у Спортском савезу Kучево, намера је да и следеће године организују такмичења из свих  спортских дисциплина заступљених у оквиру Спортских игара младих.

Реч је о великом турниру у оквиру Плазма спортских игара младих, у конкуренцији девојчица и дечака основних школа. Иако се ради о аматерским такмичењима за децу и младе (од 6 до 18 година), организована су на професионалном нивоу у 10 спортских дисциплина, у фудбалу, кошарци, одбојци, одбојци на песку, кросу, тркама на 60 метара, тенису, рукомету, шаху и стоном тенису.

Плазма спортске игре младих су најмасовније аматерско такмичење младих у Европи које се организује од 1996. године. Током тих 27 година учествовало је више од 2,7 милиона деце и младих. 

У фокусу игара је промоција спорта, здравих стилова живота и међусобног прихватања које се усваја бављењем спортом, али и удаљавање од свих негативних фактора којима су млади данас окружени. Прилику учешћа имају сви, без обзира да ли се активно баве спортом, и то потпуно бесплатно.

Рад и резултате Спортских игара младих подржавају и бројне светске институције, од којих издвајамо: МОK, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија.

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content