Већ трећу годину у оквиру Плазма Спортских игара младих одржава се Регионални турнир у тенису. У суботу, 6.априла, на Тениским теренима „Спортланд“ у Новом Саду приређен је први од четири овогодишња и на њему су млади пожаревачки тенисери остварили значајан успех.

Теодор Илић са тренером Марковићем

Теодор Илић (2011.) освојио је  прво место и пласирао се за финале државног првенства Плазма Спортских игара младих, које ће се одржати у јулу. Боје Тениског клуба „Пожаревац“ на сјајан начин бранио је и Лука Марјановић (2012.), који је у Новом Саду заузео треће место. Како правила предвиђају, право пласмана за финале овог популарног надметања имају првоплсирани и другопласирани такмичари, Луки је за длаку измакла завршница.

-Ово је сјајан замах у новој сезони који ће повући и наше остале такмичаре ка успесима на овогодишњим такмичењима. На основу досадашњег рада, у Клубу очекујемо завидне резултате за појединце до 14 година као и екипним надметањима у кагегоријама до 14 и 16 година, каже  тренер Тениског клуба „Пожаревац“ Милан Марковић, подсећајући да су Илић и Марјановић ученици основне школе “Доситеј Обрадовић”.

Теодор Илић и Лука Марјановић

Новосадски је први од четири Регионална турнира Плазма Спортских игара младих игара у тенису који ће бити одржани овог пролећа. Следећи се одржава 13. априла у Нишу, затим 7. априла у Краљеву и 29. априла у Београду.

Наравно, пожаревачки љубитељи белог спорта гаје велику наду да ће се ово, али и многа друга тениска надметања ускоро поново одржавати на теренима у граду под Чачалицом.

Влада Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content