Пионири КК „ПО Баскет“ успели су у осмом колу да нанесу први пораз КК „Напредак“ из Крушевца. Осим што су победили они су и надокнадили -15 из утакмице која је одиграна у Крушевцу и сада са бољи шансама улазе у последња два кола РЛМК .

Одавно у Пожаревцу за једну кошаркашку утакмицу није владало толико интересовање. Сала Економске школе била је добро попуњена и била је ветар у леђа домаћој екипи. Гости до тада без пораза и са великом разликом из прве утакмице боље отварају утакмицу, играју сигурно у нападу и веома организовано у одбрани па на први одмор одлазе са 8 поена предности. Домаћи са великим бројем грешака у нападу тек уласком Васића долазе до мало боље игре па на велики одмор одлазе са -7. У тим тренуцима изгледало је да су гости ближи победи и на овој утакмици. У трећем периоду још боља игра Пожаревљана па тројком капитена Никића на последњи мали одмор одлазе са само -3. Последњи период донео је сјајно издање изабраника тренера Илића. Гранитном одбраном и сјајним процентом шута за 2 и 3 поена уз доминацију у скоку у потпуности је зауставила екипу из Крушевца. На крају КК „ПО Баскет“- КК „Напредак-јуниор“ 86:68 и ерупција одушевљења у публици. 

Највише поена код домаћих постигли су: Васић 20, Стефановић 19 (3 тројке), Богдановић 15, а Михајловић је уз  17 поена имао и 20 скокова и 6 блокада. Код гостију Јовановић 26 поена, од чега 4 шута за три поена. Последња два кола донеће расплет и одлучиће ко ће од ове две екипе освојити титулу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content