Победом у последњем колу лигашког дела такмичења над екипом  Н. Орлови у Аранђеловцу, млади Пожаревљани обезбедили су пласман на завршни турнир Квалитетне лиге региона Централне Србије. Утакмица није имала резултатски значај па су гости ушли мало опуштеније у меч.  Ипак од другог периода квалитет је дошао до изражаја, те су гости мирно привели утакмицу крају и победили резултатом 75:56. Четири играча су имала двоцифрени број поена: Туфегџић Марко 10, Митрашиновић 13. капитен Никић 14, а највише Стојановић 20, уз 14 скокова.

-Ми смо овим пласманом остварили свој циљ за ову сезону, изгубили смо две утакмице у лигашком делу такмичења, у Смедереву и у Смедеревској Паланци. Све остале утакмице решили смо у своју корист неке и веома убедљиво.  Тренирали смо вероватно највише од свих екипа у нашем такмичењу, јер ова генерација(08/09) није тако талентована као претходне две које су освојиле друго место на региону. Екипа неће имати императив да освоји првенство, али се нећемо предати без борбе у мечевима за медаље, рекао је искусни тренер ових дечака Зоран Стојановић-Кеза.

За сада се не зна место и време одигравања овог турнира осим да се у полуфиналу састају КК „Смедерево”-КК „Напредак” Крушевац и „КК”Јагодина”-КК” ПО-Баскет” Пожаревац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content