Најбољу улогу на Другом фестивалу глумаца аматера 2024 у Кучеву, према одлуци жирија одиграла је и тако освојила Плакету за глумачко остварење Драгана Костић Милутиновић. Бриљирала је у представи „Иза божијих леђа“ коју је извело малоцрнићко позориште „Бранислав Нушић“. У њој је најбоља глумица Фестивала играла Јулу. Другу награду добила је Марија Д. Стефановић, глумица – аматер јагодинског Градског позоришта, а трећу Немања Радивојевић из позоришта „Ресава театар“ Деспотовац. 

Добитници фестивалских награда

        Жири фестивала радио је у саставу: председник  Миодраг Винкић – Лика и чланови Александра Петровић и Санела Анкић. Све представе на Фестивалу игране су на сцени Центра за културу „Драган Кецман“. 

        На репертоару је ове године било шест представа: из Малог Црнића, Пожаревца, Јагодине, Костолца, Деспотовца и Великог Градишта. Сваке вечери жири је додељивао награде за глумачка остварења.  

Победници је награду уручила директорка Центра за културу Марија Коцић

        Остали награђени су: Марина Милићевић, најбољи глумац ветеран, Позориште „Жанка Стокић“, Тео Пућо, најбољи млади глумца, Позориште Castellum Костолац и Марија Перић за најбољу епизодну улогу остварену у представи Позоришта „Миливоје Живановић“ Пожаревац. Додељене су и нагараде за младе наде, добили су их Горан Стојадиновић и Ленка Дрндаревић, чланови Позоришта „Жанка Стокић“ из Великог Градишта. Све награде уручила је добитницима директорка Центра за културу „Драган Кецман“ Марија Коцић.

      Фестивал је завршен урнебесном Нушићевом комедијом „Сумњиво лице“ позоришта из Великог Градишта која је одушевила и разгалила посетиоце у сали Центра за културу.  

Share.
Leave A Reply

Skip to content