НАЈМЛАЂИ ЧЛАНОВИ КУЛТУРНО – УМЕТНИЧКОГ АНСАМБЛА „ПЕТРОВАЧКИ АНСАМБЛ“  

На позив Културног центра у Бањи Бузиас у Румунији, чланови Културно-уметничког друштва  „Петровачки ансамбл“ посетили су ово место и наступили на Интернационалном фолк фестивалу. Петровачки фолклорци су извођењем игара и песама из свога краја побрали громогласне аплаузе тим пре што је реч о најмлађим члановима КУД-а али очигледно врсним извођачима. 

       На првом фолклорном фестивалу одржаном у знак сећања на великог кореографа Милосава Татариција који се 65 година бавио фолклорном уметношћу, наступило је 57 Петровчана. Поред њих у програму су учествовала и три културно-уметничког друштва из Румуније.   

       Приликом ове посете чланови Петровачког ансамбла обишли су Темишвар и значајне историјске и културне објекте у овом граду како би се ближе упознали са његовом историјом и традицијом.

      По повратку у Петровац очекују их припреме за годишњи концерт заказан за 28. децембар када ће угостити један број културно-уметничких друштава из Србије и два КУД-а из Северне Македоније. Домаћини ће се представити новим кореографијама. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content