2021-03-29T14:38:58+02:00 29. марта, 2021. 14:29 |

Побратимили се Кучево и Врњачка Бања

 

Две општине, Кучево и Врњачка Бања потписале су ових дана Споразум о братимљењу са намером да унапреде међусобну сарадњу у области туризма и размене искуства како у развоју ове области тако и у привреди, пољопривреди, руралном развоју… Потписе на Споразум ставили су председници општина др Иван Рајичић и Бобан Ђуровић

-Ово је прилика да учимо од најбољих када је у питању туризам и привреда Србије. Желимо да искуства Врњачке Бање искористимо за развој туризма наше општине, рекао је председник Општине Кучево.

Према речима председника Општине Врњачка Бања, Кучево има богате природне ресурсе које треба ставити у функцију туристичких инвестиција. Посебно је истакао туристичке вредности пећина у овом крају као и других микро локалитета.

Свечаности потписивања присуствовао је и  држававни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић који је изразио очекивања да ће искуства Врњачке Бање бити добродошла као подстицаји развоја туризма у општини Кучево која има добру туристичку основу у сеоском, верском и спортском туризму.

Чину братимљењу испред Општине Врњачка Бања присуствовали су и помоћник председника Општине Милутин Думановић као и директор Туристичке организације Иван Трифуновић. Домаћини су, поред председника Општине били још и председник Скупштине општине Бранко М. Кецман, заменик председника Општине Ненад Микић, помоћници председника Никола Милорадовић и Даријан Дрикић, председник Националног савета Влаха Новица Јаношевић, вршилац дужности директора Туристичке организације Никола Јовић и члан Општинског већа чији је ресор туризам Милош Петровић.