2019-10-08T23:09:43+02:00 8. октобра, 2019. 23:09 |

ПОЧЕЛА ЕКОЛОШКА ДЕЧИЈА НЕДЕЉА: У складу са природом

Еколошко друштво „Пријатељи Чачалице“ традиционално обележава Еколошку дечију недељу. Програм траје упоредо са обележавањем Дечије недеље, а већина активности биће организована на Чачалици. Обележавање Еколошке дечије недеље  почело је у понедељак програмом у Основној школи „Доситеј Обрадовић“, а биће настављено бројним активностима које ће се одржавати на Чачалици, а подређене су природи и екологији.

Прве активности су биле посвећене сликању и цртању природе Чачалице као еко средине, на тему „Кад би шума ходала“, док је среда 9.октобар  резервисана за програм под називом „Помозимо другу да се развије и учи“ који ће укључити кориснике услуга Центра за дневни боравак деце.

Четвртак, 10. октобар, предвиђен је за дан спорта у природи са централном темом „Спортске игре у природи, када  ће се такмичити ученици седмих разреда у пет дисциплина, док је петак резервисан за децу из вртића и предшколских група у играма на отвореној теретани и  осликавању асфалта Чачалице.

У суботу ће прваци свих основних школа са територије града имати могућност да погледају филм или представу у Центру за културу, а свој улазак ће платити празним лименкама.

                                                                                                                                                    И.Р.