2020-08-27T08:30:11+02:00 27. августа, 2020. 08:30 |

Почела жетва бодова

Пожаревачки српсколигаш „Млади радник 1926“, са подмлађеним тимом, добро је стартовао. Победа у Рашкој је пун погодак и председник клуба Сенад Марић не крије задовољство.

-Ми смо се добро спремили за полећни део првенства 2019/20. Били смо у Охриду десет дана. Првенство је прекинуто због ковида. Уследиле су измене такмичења у Супер и Првој лиги, које су се одразиле и на ниже степене такмичења. Нека места су остала непопуњена, тако да смо остали српсколигаши. За нову сезону 2020/21. урадили смо добре припреме, одиграли више утакмица провере и није никакво изненађење наша победа у Рашкој, каже Марић.

Тим са Вашаришта је вратио неке бивше играче и сада је то прави спој младости и искуства.

-Приоритет у раду су нам млађе категорије, одакле се црпи будући играчки кадар првог тима. Поставили смо за директора омладинске школе нашег бившег играча, прослављеног репрезентативца и интернационалца Марјана Марковића, који уједно тренира пионире. Кадете води Зоран Ристић, а омладинце Небојша Стојићевић. Радом школе руководи такође легендарни пожаревачки фубалски ас Александар Пајић. Вратили смо неколико наших омладинаца који су играли у другим клубовима, па сад у сениорскпј екипи имамо осам јуниора.

Амбиције клуба су борба за висок пласман.

-Шеф струке је и даље Жарко Јовановић, који није имао прилике да се докаже у пролеће ове године. Сада очекујем да ће са овом екипом играча успети да се пласира у врх табеле. Атмосфера је добра. Капитен Предраг Лука је прави вођа тима на терену и узор млађим играчима.

Финансијски проблеми у спорту су увек актуелни.

-Као и сви и ми се прилагођавамо ситуацији у којој се налазимо. Очекујем да ћемо изгурати ову сезону уз помоћ средстава из буџета Града Пожаревца намењених за спорт и захваљујући помоћи спонзора и сопственим изворима. Понашамо се строго домаћински, не трошимо много. Довели смо само играче који су нам недостајали на појединим местима. У првом тиму су 22 фудбалера, а од осам омладинаца сигурно ће бар четворица постати стандардни првотимци..

После победе у Рашкој, на Вашаришту следе нови изазови.

-Првенство је дуго. Седамнаест кола у јесењем делу треба издржати, са што мање повреда и картона. Из утакмицу у утакмицу се морамо доказивати и што више бодова освајати, како код куће, тако и у гостима. „Млади радник 1926“ је способан да то оствари и да поврати углед добрим резултатима, каже Марић.

Текст и фото: Р. Сандић