У периоду од 19. до 22. фебруара, у организацији Пољопривредне саветодавне и стручне службе Пожаревац, одржава се традиционална 21. по реду Зимска школа за пољопривредне произвођаче Браничевског округа.
Учеснике школе је на отварању најпре поздравио директор ПССС Пожаревац Александар Стојановић нагласивши да је циљ предавања да се пољопривредни произвођачи упознају са новим технологијама, укаже на проблеме и представе програми субвенцонисања производње на нашем подручју.

Произвођачима се овом приликом обратио и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да локална самоуправа у Пољопривредној саветодавној и стручној служби има стабилног партнера, који чини све да пољопривредне прилике на нашем подручју издигне на виши ниво. Он је подсетио да је у току 2016. и 2017. године, за ревитализацију 43 километра атарских путева из градског буџета и Министарства пољопривреде издвојено 63 милиона динара. Прошле године, за ревитализацију 15 километара, локална самоуправа је издвојила 20 милиона, а ресорно министарство око 5,8 милиона динара. За две године са пољопривредним произвођачима потписано је више од 400 уговора, а Град је издвојио преко 600.000 евра само за директне подстицаје (током прошле године 40 милиона динара).

Опширније у наредном броју „Реч народа“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content