2019-09-17T20:01:52+02:00 17. септембра, 2019. 14:58 |

Почетком октобра асфалтирање Синђелићеве улице

Реконструкција Синђелићеве улице у центру Пожаревца која је почела у марту ове године, још траје. Радове је са сарадницима обишао градоначелник Бане Спасовић  који је подсетио да је у овом делу Пожаревца у питању комплетна реконструкција и да је до сада у првом реду замењен магистрални топловодни вод постављен давне 1984/1985. године који је због дотрајалости, у великој мери губио топлотну енергију и стварао проблеме. Радове на топловоду, који су завршени у рекордном року, финансирало је Јавно предузеће „Топлификација“ из сопствених средстава. Уложено је 80 милиона динара.

-Обављена је и замена азбестног цевовода, у шта је локална самоуправа у овој години из буџета издвојила значајна средства. Повезан је кишни колектор, односно кишна канализација, пребачени су прикључци на Немањину улицу и Улицу Лоле Рибара како би се растеретила канализација у Југ Богдановој и Топличиној. Као што је познато, овде је реч о најнижим тачкама у граду, због чега је често долазило до плављења, што сада неће бити случај. Што се тиче асфалтирања коловоза и тротоара које нас такође очекује, окончана је јавна набавка, предстоји закључење уговора и почетком октобра асфалтирање би требало да крене, истакао је Спасовић и подсетио да је у овом делу града  предвиђен двосмерни саобраћај убудуће. Он је такође напоменуо да су у минулом периоду  у потпуности реконструисане улице: Коста Абрашевић, Кнез Милошев венац, Хајдук Вељко, Шумадијска, Јован Шербановић и изграђен кружни ток код зграде Вишег суда.

Градоначелник је овом приликом саопштио и да је завршена израда пројекта за размештање семафора у Улици Јована Шербановића ради регулисања двосмерног саобраћаја. Циљ  локалне самоуправе је растерећење центра града и будуће пешачке зоне у Табачкој чаршији.

М. П.