2018-02-23T10:32:12+01:00 23. фебруара, 2018. 10:32 |

ПОЧИЊЕ ПОЗОРИШНА СМОТРА МИЛИВОЈЕВ ШТАП И ШЕШИР

Вечерас  у Пожаревцу почиње традиционална Смотра аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”. По пригодној беседи и свечаном отварању,  завесу Сусрета варошких позоришта Србије који се одржавају по 14. пут, подићи ће Градско позориште „Абрашевић“ из Ваљева легендарном представом Душана Ковачевића „Маратонци трче почасни круг“ коју је режирао Мирослав Трифуновић.

Сутра ће се на Великој сцени Центра за културу наћи чланови Позориште „Миливоје Живановић“, града домаћина, комедијом „Идемо у лов“ Жоржа Фејдоа. Имајући у виду да је премијера поменуте представе у режији  Синише Станковића била одложена због болести глумца, ово ће бити и њено прво извођење. У недељу , трећег дана Смотре, „Театар пет“ из Београда представља се  „Затворским блузом“ Зорана Ракића, док наредне вечери „Temple of Art“ из Јагодине изводи комад Владимира Ђурђевића „Не играј на Енглезе“ у режији Петра Митића. „Милановачко позориште“ затвориће такмичарски део овогодишње Смотре аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”  у уторак 27. фебруара када ће се театар из Горњег Милановца   представити Молијеровом „Тврдицом“ у режији Бранка Кнежевића.

Последње вечери, у част победника,  театар „Креативни хаос“ из Смедерева, извешће победнички комад  са Фестивала „Живка Матић“ – „Путујуће позориште Шопаловић“ Љубомира Симовића у режији Невене Ракочевић. Све представе почињу у 20,00 сати.

В.ВИНКИЋ