Сцена из комада “Мурлин Мурло” који ће бити изведен у част победника

Вечерас  у Пожаревцу почиње традиционална Смотра аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”. По пригодној беседи и свечаном отварању,  завесу Сусрета варошких позоришта Србије који се одржавају по 15. пут, подићи ће Студио „БИС“ из Београда  комедијом Јована Стерије Поповића „Покондирена тиква“ у режији Весне Станковић.  

Сутра ће се на Великој сцени Центра за културу наћи чланови Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ у Шиду комадом „Бал вампира“ који је за сцену поставио Цветин Аничић. У недељу , трећег дана Смотре, Академско позориште Студентског културног центра Крагујевац представља се  делом „Пешчаник“ Данила Киша у режији Костадина Стојадинова, док наредне вечери Позориште „Миливоје Живановић“ Центра за културу Пожаревац изводи комад Љубомира Симовића „Чудо у Шаргану“ коју је режирала Невена Ракочевић.  „Милановачко позориште“ затвориће такмичарски део овогодишње Смотре аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”  у уторак 26. фебруара када ће се театар из Горњег Милановца  представити Ковачевићевим “Професионалцем”  у режији Бранка Кнежевића.

Последње вечери у среду 27. фебруара, у част победника,  театар „Креативни хаос“ из Смедерева, извешће победнички комад  са Фестивала „Живка Матић“ – „Мурлин Мурло“ у режији Невене Ракочевић. Све представе почињу у 20,00 сати.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content