ПОЖАРЕВЉАНИ И ПЕТРОВЧАНИ СТАРТУЈУ ДАНАС И СУТРА

Тренинзи по пакленој августовској врућини и утакмице провере у истом амбијенту су завршени, а већ од данас  почиње нова првенствена трка за бодове. Званично почиње фудбалска сезона 2018/19. за клубове са Браничевског округа. Први стартују ЖФК „Пожаревац“, српсколигаши „Млади радник 1926“ (Пожаревац) и његови омладинци и кадети и српсколигаш „Слога 33“ (Петровац на Млави), односно клубови са територије ФС БО, који се такмиче у Браничевској окружној лиги.

       Пожаревљанке играју у Крагујевцу.

       Даме у копачкама почињу трку у Супер лиги Србије утакмицом у Крагујевцу где се састају са Радничким 1923, који је дебитант у овом рангу такмичења. ЖФК „Пожаревац“ је, иначе један од четири староседелаца  у женској елити. Са скромним средствима припреме су обављене у Пожаревцу. Одиграно је неколико сусрета провере, па је екипа, ипак уиграна и спремна под командом тренера Сандре Стевановић да крене у остваривање зацртаног задатка, који има за циљ да се у конкуренцији осам клубова поново освоји златна средина. За веће могућности, поред скромних финасија, потребни су и основни услови као што је бар један помоћни терен. Пожаревачке фудбалерке муку муче са терминима за тренинг, јер једини исправан терен је главни терен на Градском стадиону. На њему тренирају свакодневно неколико екипа и уједно на истом се играју и првенствене утакмице. Фаворити су, као и до сада, суботички „Спартак“, београдска „Црвена звезда“ и нишки „Машинац“.

        Наши српсколигаши планирају средину табеле.

        У српсколигашкој конкуренци на „Западу“ играће „Слога 33“ из Петровца на Млави и пожаревачки „Млади радник 1926“. Оба клуба имају добро искуство и квалитет за овај ранг, али су у фази престројавања, тако да је реално да буду у златној средини. Сваки корак више према врху табеле био би изузетан успех. Поред сениорске екипе, пожаревачки клуб  има у Српској лиги „Запад“ и екипе омладинаца и кадета, што изискује додатна финансијска средства, јер и ове лиге млађих категорија су изузетно јаке и са дугим путовањима. У сваком погледу те лиге су корисне због младих играча који ће се у њима калити и привикавати на напоре кад пређу у сениоре.То је добро за будућност клуба са Вашаришта и треба дати све од себе да ти момчићи играју и такмиче се без проблема.

       „Слога 33“ се знатно појачала, а највеће појачање је нови тренер, искусни стручњак Зденко Муф. „Млади радник 1926“, са тренером из претходне сезоне Андријом Ферлежом, иначе рођеним Пожаревљанином, наставља започет посао стабилизације клуба и даљу надоградњу у квалитетном смислу. Пожаревачки српсколигаш,  као и даме у копачкама кубуре са терминима за тренинге, управо из познатог разлога што не постоји помоћни терен.Тренира се и играју утакмице на главном терену који нема вештачку траву и који ће врло брзо, већ са првим јесењим кишама бити тежак за тренирање, а још тежи  за играње првенствених утакмица.

       Јака конкуренција у Браничевској лиги. 

       У Браничевској окружној лиги наредне сезоне (2018/19), 16 клубова бориће се жестоко јер је конкуренција веома јака. Међу фаворите треба уврстити Поморавље (Влашки До), Обилић  (Живица), Рудар (Крепољин), Ђердап (Голубац), Борац (Жабари), Рудар (Костолац)…

Победник такмичења у овој лиги стиче право играња у Зони.

      Пожаревљани и Петровчани на добитку.

      Најважније је да фудбалска лопта почиње од наредног викенда да се котрља и да бројни наши клубови из ФС БО крећу у освајање бодова. Грађани Пожаревца имаће сваке субите и недеље прилику да гледају суперлигашке сусрете дама у копачкама или српсколигашке утакмице сениора, омладинаца и кадета Младог радника 1926, као и браничевског лигаша Железничара, а грађани Петровца на Млави, обзиром да имају, поред српсколигаша „Слоге 33“, и представника у Браничевској лиги ФК „Трговачки“, гледаће и утакмице Српске и Браничевске лиге

                                                                                                     Р.Сандић 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content