Пожаревљани су се током синоћњих сати просто утркивали, не би ли пропратили серију догађаја у оквиру летњег програма Центра за културу „Под сјајем звезда“. Наиме, након ликовне радионице „Урбан Стрима“ у Табачкој чаршији, на Летњој сцени Центра гостовао је глумац Александар Дунић монодрамом Милована Витезовића  „Мудри и јуначки војвода Јанко Катић“, док је све „зачињено“ блузом на платоу између кафића „Град“ и „ Цветић“, којим су  чланови пожаревачко-костолачког  трија „Triple Trouble”одушевили љубитеље музике.

Наравно, ни вечерас неће бити ништа мање занимљивије, јер ће најпре у 19,00 часова у табачници представници  „BrainOBrain“-а анимирати децу и научити их како да од сламчица направе накит. Централни део заузима сјајан музички догађај у 21,30 на платоу између „Цветића“ и „Града“. Реч је о наступу Јелене Јововић са својим квартетом, чији ће гост у другом делу програма бити наш суграђанин џезер – саксофонист Предраг Пауновић.

Дунић синоћ у улози Јанка Катића

Сутра увече од 20,00 часова на Тргу ослобођења  „Урбан Стрим“ окупиће најмлађе Пожаревљане којима ће  бити читане бајке, док се окосница „Сјаја звезда“ сели у Сестрољин, где ће се у порти истоименог манастира две вечери за редом (субота и недеља) одвијати традиционална манифестација „Сестрољински дани преображења“. Понедељак ће, као и до сада бити резервисан за концерт изненађења, који се приређује на Тргу после 20,00 часова.

Текст, фото и илустрација: В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content