Недељу која је за нама, међу бројним програмима, свакако су обележила два изузетена догађаја. Реч је о концерту интернационалног џез музичара, саксофонисте Олега Киријева, као и наступу ансабла „Ренесанс“ који равно пола века негује музику раног средњег века, ренесансе и барока. Наравно да не треба заборавити дечије представе, аниматоре, „Урбан стрим“, „BrainOBrain“, „Хаос аниматоре“ и спортисте који су, свако на свој начин, пружили максимум не би ли обогатили овогодишње културно – забавно лето у Пожаревцу. Вреди рећи да су у борби против најављиваних лоших временских прилика победили квалитетни садржаји, а „сјај звезда“ је овај пут растерао облаке над градом.

Средина лета доноси нове и још занимљивије програме, а на Пожаревљанима је да се, у складу са сопственим укусом и афинитетом, у чему ће уживати.

Већ вечерас од 21,00 сат на летњој сцени Центра за културу биће приређено књижевно вече на коме ће бити представљена збирка песама Варадине Обрадовић Радојковић „Зрно фениксово 2“ у издању Књижевног клуба “Иво Андрић” у Земуну, док су на Тргу ослобођења дечији аниматори. Сутра ће најмлађе обрадовати интерактивна интерпретација бајке браће Грим под називом „Ах та Црвенкапа“ која почиње у 20,00 часова на Тргу ослобођења, а после глумаца наступиће чланице Плесног клуба „Ројал денс“. За четвртак 26.  јул на Летњој сцени Центра за културу у 21,00 сат планиран је ауторски пројекат младог глумца Небојше Миловановића уз „STAND DOWN“ бенд, док ће се на почетку улице Стари корзо, између кафића „Град“ и „Цветић“ сат касније одржати целовечерњи концерт  акустичне петорке  „Jam Up!“ која на свој начин изводи поп и рок хитове домаће и стране сцене.

Петак је резервисан за наступ Спортско рекреативне асоцијације на Тргу ослобођења који почиње у 20,00 часова, док је у суботу 28. јула на истом месту и у исто време „Урбан стрим“. Сат касније на летњој сцени Центра за културу приређује се пројекција романтичне француске комедије „Заљубљен у моју жену“ у којој, између осталих, играју сјајни вишедеценијски глумачки партнери Жерар Депардје и Данијел Отеј, који је и редитељ филма. У недељу 29.јула на Тргу ослобођења још једно вече Спортско рекреативне асоцијације, а понедељак претпоследњи дан јула у 20,00 часова нуди још једно изненађење за љубитеље староградске музике, јер их на Тргу ослобођења очекује један од бендова који изводи овај жанр.

 

Тексти снимци: Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content