Због топлог зимског дана, 10. фебруара, ауто-седишта за новорођену децу подељена су њиховим родитељима на отвореном, на простору испред Центра за културу у Пожаревцу. За наше нове малене суграђане овог пута Савет за безбедност саобраћаја обезбедио је 30 седишта.
Иван Тирнанић, секретар Савета за безбедност саобраћаја каже да се и при расподели седишта води рачуна о епидемиолошкој ситуацији и када прилике дозоволе, за родитеље се обезбеђује и едукација за њихово коришћење:
-Делимо просечно по 30 ауто-седишта за бебе месечно. Летос смо седишта уручивали уз едукацију и то ћемо наставити оног тренутка када на једном месту може да се окупи већи број људи. Имали смо и помоћ саобраћајне полиције пошто су и они прошли обуку за коришћење седишта у складу са прописима о безбедности деце у саобраћају.
Годишње се, иначе, у пожаревачкој болници роди између 500 и 600 беба. Сва новорођена деца са територије града Пожаревца имају право на бесплатно ауто-седиште. За ову намену средства обезбеђује Савет за безбедност саобраћаја Града.
Да би добили ауто-седиште за своју бебу, родитељи би требало да донесу на увид извод из матичне књиге рођених. Други начин да се оствари ово право је да попуне образац за пријаву објављен на званичном сајту града.

Share.

Comments are closed.

Skip to content