ПРОГРАМ ОСНАЖИВАЊА РОМА

У Градској општини Костолац подељени су алат и опрема за рад припадницима ромске националне мањине.

Алат и опрема су за Роме у Костолцу обезбеђени у оквиру друге фазе заједничког програма Европске уније и Савеза Европе „Ромактед“ под називом Промовисање доброг управљања и оснаживања Рома на локалном нивоу. Ова донација је у Градској општини оцењена као значајна подршка локалној ромској заједници.

Домаћин представницима ромске заједнице при подели алата је био председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски. Он је рекао да ће нови алат омогућити бољу зараду и квалитет живота породицама Рома у Костолцу.

Члан Градског већа и генерални секретар НСРНМ Бајрам Морина је подсетио да је пројекат реализован у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, Саветом Европе и Градском општином Костолац.

Претходно, навео је Морина, у оквиру „Ромактед“ програма у Костолцу су подељени таблет рачунари ученицима као и грађевински материјал социјално угроженим ромским породицама. Издвојена су и средства за ограде два новоизграђена дечија игралишта у насељима Канал и Дидино село.

Алат и опрему припадницима ромске националне мањине су уручили председник ГО Костолац Серџо Крстаноски, чланови Већа Бајрам Морина и Срђан Радовановић, помоћница председника Маја Здравковић, одборник Ферди Рамиз, Реџеп Алијевић и Идриз Мурина из удружења „Креативни Роми“ и „Кенон“.

Share.
Leave A Reply

Skip to content