Пожаревачки Покрет „Јасно и гласно“ издао је саопштење у којем, иако за сада није формални потписник, исказује подршку оснивању Отворене грађанске иницијативе „Акција“ и посвећеност сарадњи.

 

“Јасно и гласно” на оснивању асоцијације у Београду

Реч је о асоцијацији која је основана 5. јуна, у Београду, на Светски дан заштите животне средине. Окупља политичке странке, удружења и групе грађана из 60 градова и општина у Србији, а иницијатор овог удруживања је председник странке „Заједно за Србију“ Небојша Зеленовић.

– Без обзира на формалне аспекте наше сарадње, Покрет „Јасно и гласно“ пружио је пуну подршку програму асоцијације под називом „Зелени договор за Србију“. У потпуности подржавамо правац зелених политика и циркуларне економије, а притом напомињемо да су зелене политике много више од еколошки значајних стратегија и одлука. Оне под својим појмом обухватају и идеје социјалне правде и социјалних права и потреба људи, као модерне леве идеје. Ове политике, заједно са антикорупцијским законима и стварањем ефикасног система борбе против државног и привредног криминала, јесу кључне одреднице нашег деловања, наводе у саопштењу и додају:

– Имајући у виду да је Покрет „Јасно и гласно“ увек подржавао уједињавање и умрежавање грађанских иницијатива и да их још увек сматрамо једним од најважнијих сегмената активног друштва, ова сарадња је природан наставак наших стремљења у том смислу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content