2017-06-13T09:55:46+02:00 13. јуна, 2017. 09:55 |

Подршка малоцрнићким матурантима: Сви за осмаке!

СВИ ЗА ООСМАКЕОсновна школа „Моша Пијаде“ из Малог Црнића организовала је трећу приредбу под називом „Сви за осмаке“. Овај наступ основаца виших и нижих разреда испунио је салу ФЕДРАС-а до последњег места за стајање, а новац сакупљен од продаје улазница предат је матурантима ове школе.

– Трудимо се да кроз занимљив начин представимо рад и труд наших ученика, а да уједно подигнемо свест о јединству и колективном духу, истакла је заменица директора Школе Наташа Угриновић, и додала:

Приредбу припремају скромни, мали људи са огромним срцем и великим знањем. Жеља нам је била да спојимо лепо и корисно. Уз подршку Савета родитеља школе, продајом улазница од приредбе, матуранти наше школе финансирали су део матурске вечери и на неки начин помогли својим родитељима. Веома смо поносни што је одзив публике био велики. И колектив школе је од првог дана подржао ову идеју, као и родитељи ученика. Треба истаћи да у приредби учествују ученици и нижих и виших разреда. Ипак, главни носиоци приредбе су свакако осмаци, а под патронажом Тихане Симонић, наставнице српског језика и Данице Пацикас, наставнице музичке културе.

Приредби су поред ученика и родитеља, присуствовали и представници малоцрнићке локалне самоуправе, на челу са председником Општине Малишом Антонијевићем, као и директори школа, вртића, Дома здравља и осталих институција са територије општине.