Кабинет министра без портфеља у Влади Републике Србије Новице Тончева објавио је јавни позив за пријаву пројеката које подносе јединице локалне самоуправе. У питању су пројекти који се односе на подршку унапређења развоја недовољно развијених општина у 2022. години.  Презентација јавног позива за неразвијене општине браничевског округа одржана је у Петровцу на Млави. Присуствовали су представници осам општина: Жабара, Жагубице, Кучева, Малог Црнића, Голупца, Рековца, Опова и домаћина Петровца. Презентацију је одржао саветник министра Саша Ђорђевић. 

Реализација пројеката има за циљ подизање капацитета у области изградње, реконструкције и опремања објеката и набавке опреме од значаја за недовољно развијене општине. Области обухваћене пројектима су: изградња и реконструкција комуналне инфраструктуре, изградња, реконструкција и адаптација објеката из области образовања, здравства, туризма, социјалне заштите, културе, спорта и водопривреде, опремање објеката из области образовања, здравства, туризма, социјалне заштите, културе, спорта, водопривреде и других објеката у својини јединица локалне самоуправе, набавка опреме у функцији обављања делатности из надлежности јединица локалне самоуправе. 

За пројекте унапређења инфраструктурних капацитета недовољно развијених општина опредељена су средства у износу од 320.000.000 динара. Кабинет суфинансира са 40 до 80 одсто, са максималним износом учешћа до   8.000.000 динара.

Иначе, министар Новица Тончев боравио је у Петровцу у новембру прошле године и тада је обишао радове на изградњи школског објекта у Табановцу у оквиру Пројекта „Унапређење услова за ефикасно функционисање објеката реконструкцијом Основне школе Света Михајловић у Табановцу“.  

Share.

Comments are closed.

Skip to content