2019-09-05T12:05:02+02:00 5. септембра, 2019. 12:05 |

Поклон из Беча за Жагубицу

Председнику Општине Жагубица Сафету Павловићу ново ватрогасно возило предали Петер Ханке, члан Градског већа задужен за привреду и финансије и Гералд Хилингер, шеф за ванредне ситуације специјалних ватрогасних јединица Беча   

 -Велику захвалност дугујемо граду Бечу, а посебно бих се хвалио мом саветнику за односе са дијаспором, истакао је приликом примопредаје возила Сафет Павловић, председник Општине Жагубица који је апострофирао вишеструки значај донације за деловање ватрогасно-спасилачких јединица на терену.

Примопредаји поклона за жагубичко Ватрогасно друштво присуствовали су  и командир Ватрогасне јединице у Жагубици Радиша Симеоновић, као и саветник председника Општине за дијаспору Живојин Трифуновић.

 -Ово је велики дан за нашу општину, добили смо ватрогасно возило од града Беча. Опремљени смо сада као на западу, истакао је Живојин Трифуновић.

 Петер Ханке, члан Градског већа Беча изразио је овом приликом  задовољство сарадњом Београда и Србије са Бечом и Аустријом  и додао:

-Политичка и привредна сарадња између Аустрије и Србије представља окосницу сарадње Истока и Запада и веома је важна за Беч. Аустрија је један од највећих инвеститора у Србији, и велика ми је част што се сарадња наше две земље продубљује и што се наша посета Београду и Србији + на овај начин најављује.

(Извор:  Сајт Општине Жагубица)