Свечаном академијом у пожаревачком градском здању обележен је јубилеј 50 година постојања и рада Дома здравља Пожаревац. Пријему су поред радника Дома здравља присуствовали, владика Браничевске епархије др Игњатије, градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима, председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, директори ЈП и установа републичког и локалног карактера.

Присутне је поздравила др Снежана Стојковић, директорка Дома здравља Пожаревац.  Истакла је да се данас обележава педесет година рада Дома здравља и деведесет година примарне здравствене заштите у граду, ао и да је иза њих деценије рада у тешким условима, деценије развоја примарне здравствене заштите, стицања поверења између пацијената и лекара, као и да је одговорност запослених ове здравствене установе која у сваком тренутку у потпуности пружа здравствену заштиту за преко 80.000 становника са територије Пожаревца и Костолца, велика.

 

 

Након пријема и обраћања, директорка Дома здравља је поделила захвалнице институцијама које су пружале подршку овој установи у претходних педесет година. Међу награђенима је и Град Пожаревац.

 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом честитао запосленима на овом великом и значајном јубилеју:

– Та чињеница, да је управо мени припала част да вам се тим поводом обратим и поздравим вас, још један је од многих разлога који ме чине нарочито поносним што сам градоначелник овог града. Овај град, као и сваки други на свету, чине посебним и значајним управо његови грађани. Оставимо за тренутак објекте и догађаје по страни и подсетимо се, нарочито данас, да те објекте и догађаје у градски дух и његову историју обједињују само и искључиво људи који ту живе. Зашто да се те чињенице подсетимо баш данас, на дан јубилеја Дома здравља Пожаревац? Зато, што те људе покреће и одржава добро здраље које је у домену вашег деловања и бриге. У изреку да здрав човек има милион жеља, а болестан само једну – да оздрави, многи поверују тек када се суоче са неком болешћу. Зато је ваша мисија посебна.” – закључио је Спасовић и додао је да ће зграда ускоро бити у новом руху.

Share.

Comments are closed.

Skip to content