2018-03-14T10:48:01+01:00 13. марта, 2018. 13:47 |

Полемике о мотиву пуцњаве: СЛУЧАЈНОСТ ИЛИ НАМЕРА?

Поводом недељне пуцњаве у Пожаревцу, у граду, као и у неким медијима и на друштвеним мрежама, увелико се полемише о мотиву и намерама.

Подсећамо да је тог дана, у Ратарској улици, лице П. П. из Пожаревца, пуцало из ваздушног пиштоља. Повређених није било, али су оштећена три аутомобила, међу којима и једно у власништву Градске управе, у којем се налазио помоћник градоначелника Пожаревца и потпредседник Градског одбора СНС-а Драган Костић.

Тим поводом се огласио и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, који истиче да остаје на полицији да уради свој посао и открије мотиве напада.  

 

 

Поменута полемика о мотиву и намерама односи се на врсту оружја из којег је пуцано, као и на то да ли је случајност или намера то што је међу оштећенима био и Драган Костић?

Уз Костића у возилу је био и његов страначки колега Владимир Рашић. Обојица изражавају сумњу у могућност да се ваздушним пиштољем разбије стакло, указујући и на то да се њихово возило кретало насупрот дворишта из којег је пуцано. Сумњу у случајност да су баш они мета образлажу тврдњама да су Костићу већ упућиване претње.

За то време, осимњиченом П. П. је одређено задржавање од 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву у Пожаревцу.