2018-12-11T19:59:18+01:00 11. децембра, 2018. 19:59 |

Полицијска хроника

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Д.В. (1982) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара.

Он је осумњичен да је оштећеног довео у заблуду да ће купити његово привредно друштво и потом на име купопродајне цене са њим закључио уговор о купопродаји аутомобила „ауди А8“, швајцарских регистарских ознака, за који је имао забрану отуђења.

Цена аутомобила урачуната је у купопродајну цену предузећа и на основу тога Д.В. је добио овлашћење за заступање, на основу ког је затим подигао са рачуна предузећа оштећеног 1.610.301 динара и присвојио за себе.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.


Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, поднели су кривичну пријаву против лекара опште праксе у Казнено- поправном заводу „Забела“ због постојања основа сумње да је починио кривично дело примање мита.

Осумњичени се терети да је у априлу 2016. године од више осуђеника и чланова њихових породица примио мито од 1.000 евра, како би им обезбедио повољнији положај у Казнено-поправном заводу „Забела“, односно да би их примао на стационарно лечење у оквиру ове установе.

Такође, по налогу надлежног тужилаштва, против шест особа поднета је кривична пријава због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело давање мита.