Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Д.В. (1982) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара.

Он је осумњичен да је оштећеног довео у заблуду да ће купити његово привредно друштво и потом на име купопродајне цене са њим закључио уговор о купопродаји аутомобила „ауди А8“, швајцарских регистарских ознака, за који је имао забрану отуђења.

Цена аутомобила урачуната је у купопродајну цену предузећа и на основу тога Д.В. је добио овлашћење за заступање, на основу ког је затим подигао са рачуна предузећа оштећеног 1.610.301 динара и присвојио за себе.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.


Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, поднели су кривичну пријаву против лекара опште праксе у Казнено- поправном заводу „Забела“ због постојања основа сумње да је починио кривично дело примање мита.

Осумњичени се терети да је у априлу 2016. године од више осуђеника и чланова њихових породица примио мито од 1.000 евра, како би им обезбедио повољнији положај у Казнено-поправном заводу „Забела“, односно да би их примао на стационарно лечење у оквиру ове установе.

Такође, по налогу надлежног тужилаштва, против шест особа поднета је кривична пријава због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело давање мита.

Share.

Comments are closed.

Skip to content