Политехничка школа Пожаревац традиционално је организовала „Дан отворених врата“ у циљу презентације ученицима завршних разреда основних школа подручја рада и образовних профила које школује. Том приликом будући средњошколци упознали су се са професорима и обишли кабинете у којима се одвија теоријска и практична настава.

Ове године Политехничка школа ће уписати укупно 150 ученика у 5 одељења и то:  60 ученика на смеру техничар друмског саобраћаја и 30 ученика на смеру возач моторних возила у подручју рада саобраћаја. Што се тиче подручја рада електротехнике на смеру аутоелектричар биће уписано 30 ученика и по 15 ученика на смеровима електроинсталатер и електромеханичар за термичке и расхладе уређаје. Током обиласка кабинета за подручје рада саобраћаја, основцима је свакако најзанимљивији био симулатор вожње, али и друга наставна средства из области саобраћаја на којима су тестирали своје рефлексе. На полигону за обуку инструктори су организовали демонстрациону вожњу, где су ученици били у прилици да са задњег седишта доживе овакав вид вожње, који је обавезан током школовања. Обишли су и реновиране кабинете за електротехнику и кабинет за информатику који поседује савремене рачунаре, а за наредну школску годину биће комплетно опремљен новим средствима.

Како би ученицима пружили информације о садржајима и програмима школе, представници ове установе учествовали су на сајмовима образовања у Кучеву, Петровцу и Пожаревцу и посетили су преко 20 основних школа. Последњих година приметан је пораст броја уписаних ученика, тако да су у текућој школској години већ након првог уписног круга попуњена сва места.

                                                                                                          Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content