2019-12-21T11:03:55+01:00 21. децембра, 2019. 11:03 |

Помоћ адолесцентима али и стручњацима

Након изласка из штампе,  књига „Адолесценти:спој науке и праксе“ Оливере Хајровић, специјалисте медицинске психологије промовисана и у „Народној библиотеци Илија М.Петровић“ у Пожаревцу. Пред великим бројем посетилаца, ово корисно штиво представљено је у понедељак 16. децембра.

Модераторка Вера Зарић Митровић, директорка пожаревачке Библиотеке, најпре је упознала присутне о досадашњем искуству и ангажовању Оливере Хајровић, док су о самој књизи говорили ауторка и др Слободан Петровић, психијатар.

Овом приликом итакнуто је да је Хајровић имала потребу да  са читаоцима подели општа теоријско-стручна и лична психолошка сазнања стечена током дугогодишњег рада са адолесцентима, који је укључивао сарадњу са родитељима, али и саветовање са наставницима. Допринос су имале и честе консултације са школским и клиничким психолозима, педагозима, а приликом обраде тема нагласак је стављен на препознавање доживљавања адолесцената, идентификацији проблема када се они јаве,  нарочито у односу који он успоставља са родитељима и наставницима.  Иначе, књига је намењена родитељима и наставницима адолесцената, али и свима који су заинтересовани за њихов правилан психички развој: психолозима, педагозима, социјалним радницима и педијатрима, психијатрима, дефектолозима као и персоналним асистентима који помажу адолесцентима са посебним потребама.

В.Винкић