2020-07-10T10:39:54+02:00 10. јула, 2020. 10:39 |

Помоћ родитељима

Родитељима новорођених беба у општини Велико Градиште ових дана je достављена помоћ коју општина пружа, уместо на заједничком пријему  на њихову кућну адресу, због поштовања здравствених мера.

Заменик председника општине Слађан Марковић обишао је 24 породице које су принову добиле у последњих неколико месеци и уз честитке родитељима уручио поклон пакете.

Осим финансијске подршке у виду родитељског додатка коју пружа Република Србија, за прво дете у износу од 100.000 динара, друго дете 240.000 динара, треће дете 1.440.000 динара и четврто дете 2.160.000 динара, Општина Велико Градиште родитељима новорођенчади поклања ауто-седиште и бесплатно паркирање у граду.

Општина помаже родитеље како би им омогућила боље услове за подизање и одгој деце и олакшала свакодневицу. Свака прворођена беба у новој години добија опрему за бебе и златник. Посебна подршка општине намењена је и свим младенцима, као и женама којима је потребна вантелесна оплодња.

Када малишани крену у први разред  добиће поклон пакет са прибором за школу. Најбољим ученицима завршних разреда и студентима сваке године свечано се уручују вредне награде, а студенти са најбољим просеком стипендисти су Општине.

За децу која испуњавају посебне услове обезбеђен је бесплатан вртић, за основце бесплатне књиге и ужина, превоз средњошколцима, а студентима једном месечно превоз до места студирања.