2020-10-07T08:48:42+02:00 7. октобра, 2020. 08:48 |

Помоћ школи у Близнаку

Хуманитарна организација „Лајфлајн“ из Чикага обезбедила је донацију Фондацији Принцезе Kатарине, од породице Сперанца, у знак сећања на њиховог брата Дагласа Вајтехеда, у вредности од 10.750 америчких долара. Донација је намењена опремању Основне школе „Јован Шербановић“ у селу Близнак, у општини Жагубица.

– Захваљујемо се породици Сперанца на овој невероватно великодушној донацији! Она има за циљ да помогне Основној школи „Јован Шербановић“ у селу Близнак, обезбеђивањем најновије рачунарске опреме, намештаја за учионице, књига за библиотеку, новог игралишта и спортске опреме, ранчева са школским прибором и кутија са образовним материјалима и играма, као и свега другог што је школи дуги низ година било потребно за квалитетно образовање, истичу у Фондацији.

Принцеза Kатарина исказала је велико задовољство због помоћи пруженој овој школи:

– Хуманитарна организација „Лајфлајн“ из Чикага, чији сам покровитељ, више од 25 година, неуморно ради за нашу децу. Србија није само Београд, ми помажемо школама широм Србије и Републике Српске, истиче принцеза и додаје:

– Посебно сам захвална нашим великодушним донаторима, породици Сперанца, која брине о малишанима и пружа им помоћ током ових тешких времена. Бог вас благословио што помажете нашој деци! Наши ученици ће сада моћи да се усредсреде на учење и да уживају у школовању. Желим им пуно успеха у новој школској години!“

Директор школе у Близнаку Горан Милинковић нагласио је да ова донација значи много школи и ученицима и захвалио се породици Сперанца која ју је омогућила, као и Хуманитарној организацији „Лајфлајн“ из Чикага и принцези Kатарини.