2017-09-27T21:59:16+02:00 27. септембра, 2017. 21:59 |

Поповић државни првак у Халф дистанци

Протеклог викенда у Београду је приређено  Отворено Државно првенство Србије у полу-ајронмен триатлону под називом „TriBGHalf distance“. У трци је учествовало 190 такмичара из 12 земаља а Дејан Поповић такмичар Триатлон клуба „Пожаревац“ заузео је  четврто место и прво од такмичара из Србије – и самим тим освојио титулу државног првака у Халф дистанци.

Поповић је задовољан пласманом наводећи да се ређе такмичи на овако дугим тркама и честитао  победнику трке Дејану Патрчевићу из Хрватске. У конкуренцији штафета Триатлон клуб “Пожаревац“  представљала је штафета која је од 33 екипе стигла двадесета, а посебан значај  је што су пожаревачку штафету чиниле само жене:  Вања Рајчић-пливање, Ана Стојановић- бицикл и Бранка Јерков-трчање .

У склопу манифестације, одржавало се и првенствено такмичење у акватлону. Никола Ненадовић такмичар траитлон клуба“Пожаревац“  заузео  је друго место у АГ1 категорији и тиме освојио сребрну медаљу. Овим такмичењем завршена је  такмичарска сезона Српске триатлонске уније.

Влада Винкић