У Костолцу су се и ове среде окупили незадовољни грађани. Њихову упорност, својим присуством је подржао Владимир Добросављевић, историчар, учесник студентских демонстрација деведесетих година, а данас председник Извршног одбора Народне странке.

Први се обратио Костолчанин Милан Грубетић, испред организатора, указавши на обесмишљен систем вредности и вишеструке аршине актуелне власти.

            Испред грађана реч је добио Александар Раду из Костолца. Говорио је о разлозима због којих учествује у протесту „1 од 5 милиона“:

Имам 32 године, још увек живим са мајком, моја је сестра завршила државни економски факултет, а ради на шалтеру са колегиницом која има средњу школу, самохрана је мајка и нема никаква права у овој држави. Моја се мајка разболела размишљајући да ли ће мојој сестри и мени овде бити боље. Сахранио сам оца који је могао да се излечи само да су доктори били бољи. Доста ми је више да ћутим и да гутам! У овој држави сви други имају већа права од нас који у њој живимо. Желим да будем домаћин у својој држави, а не гост, поручио је Раду.

Владимир Добросављевић се осврнуо на последњи протест у Београду:

            – Наш српски султан почео је да хапси децу, средњошколце. И дочекао је то да у другари тих истих средњошколаца дају најбољи одговор на питање какав је он владар и чему служи и како га види будућност ове земље. Овој власти важно је само лично богаћење, наравно, на рачун грађана. Зашто смо то допустили? Седам година такви управљају и одлучују о нашим животима. Доста је! Покушао је да направи контрамитинг у недељу и шта је успео – ништа! Све што можемо да му поручимо је да покуша то да уради и проћи ће као његов претходник 1996. године. Живела Србија! Живео Костолац!

Share.

Comments are closed.

Skip to content