2019-10-31T09:02:18+01:00 31. октобра, 2019. 09:02 |

Посeта Сајму књига

Сајам књига је прилика да сви књигољупци виде и набаве нова издања, разговарају са писцима и уредницима и уживају у мирису тек одштампаних наслова. Запослени Основне школе ,,Јован Цвијић“ из Костолца сваке године организовано одлазе на Сајам како би набавили нова дидактичка средства, разне приручнике и материјал потребан за унапређење свог рада са ученицима.

Ове године су имали још два повода да се  26. oктобра, упуте у Београд заједно са награђеним ученицима.

Николина Минић, ученица седмог разреда, освојила је сјајно треће место на литерарном конкурсу Издавачке куће БИГЗ  ,,Бајка по твојој мери“. На конкурс је пристигло више од 150 радова, а награђени радови су се издвојили својом креативношћу, оригиналним идејама и складним композиционим решењима. Николина је на поклон добила вредна издања БИГЗ школства, која ће јој помоћи да развија свој таленат под будним оком своје наставнице Гордане Славковић.

Ученице Лана Керић, Марија Дражић и Тијана Стевић заступљене су својим ауторским песмама у међународном зборнику ,,Поетски октобар у Београду“ у издању Београдског центра за културу и књижевност, које су одабрале њихове наставнице српског језика Соња Цолић и Магдалена Реџовић. Промоцији зборника, која је одржана на Сајму књига, присуствовали су запослени и ученице које су добиле по примерак Зборника. Лана Керић, ученица осмог разреда, освојила је и треће место у секцији Младих песника.

Да успешних ученика у Основној школи „Јован Цвијић“ има на свим пољима говоре и резултати са прошлогодишњих републичких такмичења. Резултат њиховог талента и рада, али и посвећености њихових наставника, јесте 13 остварених пласмана на републичком такмичењу. Од тога освојено је 8 републичких награда: Иван Вукославовић 1. место на републичком такмичењу у гимнастици са наставником Звезданом Реџовићем, Миљана Стојановић 2. место на републичком такмичењу у гимнастици са наставником Милошем Николићем, Дуња Вулић 3. место на републичком такмичењу Књижевна олимпијада са наставницом Горданом Славковић, Јана Димитрић 3. место на републичком такмичењу из Српског језика и језичке културе са наставницом Наташом Ивковић и 4 награде у екипном такмичењу из гимнастике.

Новинарска секција ОШ ,,Јован Цвијић“