У Великом Градишту данас је одржана завршна конфернеција интеррегионалног пројекта „Посети ме“. Пројекат је реализован у оквиру програма прекограничне сарадње Румунија – Србија у општинама Решица и Велико Градиште. Кроз пројекат који је за Општину Велико Градиште имао буџет од 230 хиљада, а румунског партнера 383 хиљада евра, рађена је студија развоја туризма заснованог на природном и културном богатству прекограничних области. Организоване су обуке на радионицама и промовисан филмски фестивал „Сила фест“.

На завршној конференцији Драган Милић, председник Општине Велико Градиште је закључио да је  пројекат „Посети ме“ успешно реализован:

-Препознали смо да због мало средстава општина Велико Градиште нема довољно инвестиција и да се шанса пружа кроз пројекте прекограничне сарадње и коришћење европских фондова. Партнерство са општином Решица се претворило у пријатељство и више је него сарадња. Из тога се изродио и овај пројекат за који се надам да неће бити последњи. Један од циљева пројекта се остварује и Сребрно језеро посећује све више туриста из Решице.

Драган Милић је подсетио да се Општина Велико Градиште стратешки определила за развој летњег туризма, пре свега на Сребрном језеру што је компатибилно са циљем румунског партнера који промовише зимски туризам. Представник румунске општине Решица, Сорину Митру потврдио је Милићеве речи и захвалио на сарадњи на пројекту који је успешно окончан.

Д. Д.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content