Посету Браничевском округу у оквиру кампање „Будућност Србије“ председник Србије Александар Вучић започео је у Жабарима, обиласком радова на изградњи стамбеног објекта за избегла и расељена лица из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Изградња станова чија је укупна површина 700 квадрата почела је у октобру прошле године и биће завршена у септембру ове године, када ће 12 избегличких породица добити свој кров над главом.

            Председника Вучића су дочекали председник Општине Жабари Јован Лукић и председник СО Дејан Адамовић са сарадницима. Он је том приликом обећао да ће се држава борити за опстанак малих места и села у Србији и повећање наталитета, јер, како је рекао, без младих нема ни опстанка Србије.

            -У Жабарима ће држава уложити 1,1 милион евра за реконструкцију Дома здравља, 260.000 евра за замену азбестних водоводних цеви у Влашком Долу, док ће у Симићеву, Витежеву и другим насељима бити решено питање путне инфраструктуре. Да осетите да држава данас може много више него раније, а држава заиста може више. Брине ме податак  да је овде прошле године било 4 пута више умрлих него новорођене деце, јер џаба је све што радимо ако у наредном периоду не будемо имали више деце. Покушаћемо да доведемо два, три мања инвеститора и да истовремено опремамо све јавне објекте и обновимо Основну школу у Жабарима. Желимо да снагу државе покажемо кроз Канцеларију за јавна улагања и да то грађани осете одмах, јер много нам је важније да се то види овде него у Београду, Новом Саду и другим већим местима. Борићемо се за Жабари и мања места и села, јер без тога нема будућности Србије, казао је Вучић.

            Председник је нагласио да је држава спремна да на различите начине помогне приватној иницијативи и пружи посебне подстицаје за повратак наших људи из иностранства.

            -Ја ни данас нисам дошао да вам кажем да ће бити све лако, али вам обећавам да ћете да видите боље путеве, нови водовод, реконструисани Дом здравља и то захваљујући томе што смо штедели, понашали се одговорно, али без ваше подршке никада такве резултате не бисмо могли да постигнемо, закључио је  Вучић.

Након Жабара, председник је обишао општине Петровац, Жагубицу, Кучево и Велико Градиште, а посету Округу завршава у Пожаревцу.

                                                                      Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content