У пожаревачком градском здању потписан је колективни уговор између локалне самоуправе  и синдиката комуналних делатности. Потписници овог документа су градоначелник Пожаревца Саша Павловић, главни повереник Синдиката “Независност” Југослав Чарапић и председник Градског одбора комуналаца Србије Бобан Мартиновић.

Бобан Мартиновић, Саша Павловић и Југослав Чарапић

Први човек Града сматра да је локална самоуправа у претходних осам година остварила добру сарадњу за поменутим репрезентативним синдикатима, како на републичком, тако и на локалном нивоу.

– Град Пожаревац упознат је са тиме колики је значај комуналне делатности, односно јавних комуналних предузећа који иначе одржавају живот у граду. Гледаћемо да се као и до сада, према свима њима односимо домаћински. Циљ нам је да их, посебно у данашње време, одржимо, да им омогућимо да стабилно послују, рекао је између осталог Павловић.

 

Председник Градског одбора Синдиката запослених у комуналним делатностима Србије Бобан Мартиновић подвукао је да је овај колективни уговор кровни документ који се односи на остваривање радничких права свих запослених у јавном комуналном сектору.

Потписивању овог документа, поред осталих присуствовали су и директори пожаревачких јавних предузећа, као и председници Синдиката за јавне комуналне делатности Милан Симић и Синдиката у комунално стамбеној делатности Србије Александар Радојевић. Они су похвалили досадашњу сарадњу пожаревачке локалне самоуправе са представницима локалних синдикалних организација, у нади да ће се са успехом наставити на обострано задовољство.

 

М. П. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content