2017-12-09T20:06:36+01:00 9. децембра, 2017. 20:06 |

ПОТВРЂЕНА ПЕТА ЛИСТА ЗА ИЗБОРЕ: „Двери“ у изборној трци у Костолцу

Последњег дана за предају изборних листа за Скупштину Градске општине Костолац 8. децембра, потпуну документацију за учешће на локалним изборима предала је политичка групација Српски покрет „Двери“. Листа је од стране изборне комисије потврђена дан касније, тако да ће на костолачким изборима 24. децембра учествовати 4 политичке странке и коалиције и 1 група грађана. Српски покрет „Двери“ на изборима ће се појавити под бројем пет јер су последњи предали листу на којој је 16 од 21 кандидата колико Скупштина има одборничких места.

Листу је подржало 247 грађана Костолца са правом гласа, потврдио је приликом предаје Милан Грубетић, први на листи и председник Одбора „Двери“ за Костолац:

-Други пут пролазимо кроз ову процедуру пошто смо већ једанпут предали листу са 14 кандидата 24. новембра. Изборна комисија је имала став да назив изборне листе „ Српски покрет Двери – да Костолац вратимо Костолчанима“ није у складу са Законом о локалним изборима. Ми смо Одлуку ожалбили на Управном суду који је вратио назад због процедуралних разлога. Пошто нисмо имали времена да чекамо коначно решење јер данас у поноћ истиче рок за предају листе, одлучили смо да одустанемо од жалбе и скупили смо нове потписе и проширили листу на 16 кандидата.

        Листа под бројем 5. сада носи назив „Српски покрет Двери“.