2020-04-02T11:02:45+02:00 2. априла, 2020. 10:58 |

Повлачи се одлука Владе о давању информација о корона вирусу

Одлука Владе о стављању под контролу информисања  о корона вирусу, односно о томе да се подаци о броју оболелих могу добити само из Кризног штаба Републике, донета 28. марта, биће данас повучена, најавила је председница Владе Ана Брнабић и додала да се одлука повлачи на молбу председника Србије Александра Вучића.

– Информације о корона вирусу може да да било ко кога Кризни штаб овласти да даје потпуне, тачне и проверене информације. Ми смо у протеклом периоду имали ситуације да о томе причају људи који никакве везе немају с медицином, објаснила је.

Она је рекла да ће одлука Владе бити повучена, иако она верује да ова одлука штити грађане од лажних информација.

– Бојим се да ћемо много више времена проводити у борби са лажним вестима, којих је свакодневно, видели сте то с најавом да се уводи 24-часовна забрана кретања… Донесена одлука почиње с тим да је у условима ванредног стања императив да грађани добију искључиво проверене и тачне информације у вези стања и последица заразне болести. Кризни штаб обезбеђује да се изврше неопходне провере и предузму одговоарајуће мере на правовременом и тачном информисању јавности, закључила је Ана Брнабић.