2019-10-08T20:11:29+02:00 8. октобра, 2019. 15:50 |

ПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ: Предшколци у одборничким клупама

Поводом Дечије недеље, предшколци костолачког вртића „Мајски цвет“ су у понедељак посетили Градску општину. У скупштинској сали имали су прилику да  постављају питања и искажу своје жеље, међу којима су била игралишта, паркови, клизалиште, све до ракета.

Са малишанима су разговарали председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек, директорка Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Пожаревац Тања Лончар, чланица Већа ГО Маријана Божић и помоћница председника ГО Катарина Сарафиновић.


Будући ђаци прваци у Градској општини

Том приликом је Крстаноски најмлађима уручио на поклон три табле и клима уређај, и рекао:

– Обележавање Дечије недеље трајаће до 13. октобра. Следе бројни догађаји под слоганом „Да право свако – дете ужива лако“, а почињемо данас, овим дружењем.  Поштовање дечијих права основ је сваког здравог друштва. Најмлађи се морају уважавати сваког дана. На нама је да вам омогућимо остварење права и тиме здравог одрастања кроз игру, дружење, стицање знања у окружењу испуњеном љубављу, подршком и поштовањем личности свакога од вас.

Церовшек, Крстаноски и Лончар

Председница Милена Церовшек представила се гостима, уз захвалност што красе скупштинску салу. Такође је објаснила посао који обавља председник Скупштине, као и шта се све ради у Градској општини.

Директорка Предшколске установе Тања Лончар је уз захвалност Градској општини на сарадњи, истакла:

– Предшколска установа „Љ. Вребалов“ Пожаревац има укупно 11 објеката. У Костолцу окупљамо 350 малишана и сјајан тим васпитачица. Ускоро ћемо добити уређено игралиште са новим садржајима, а тренутно се на костолачком вртићу раде кров и кухиња. Са Градском општином имамо одличну сарадњу, што је врло важно за све, а пре свега за децу.

                                                                                                                                      А. М.