2018-05-26T22:48:00+02:00 26. маја, 2018. 22:43 |

Поводом градске славе Пожаревца додељене награде и повеља

Свечаном академијом у Центру за културу, у присуству руководства локалне самоуправе, представника цркве,војске, полиције, јавних предузећа, школа и грађана најављено је обележавање крсне славе Града Пожаревца, Свете Тројице. Као што традиција налаже поводом градске славе додељене су награде и Повеља Града. Награде су ове године добили Саша Обрадовић, секретар пожаревачког Црвеног крста и Ненад Милановић, директор АД „Водопривреда“ док је повеља припала САТ телевизији. Гостима се обратио градоначелник Бане Спасовић рекавши да ће на дан градске славе литија проћи нашим градом.

 


             „Она је уједно и прилика да се подсетимо наше саборности, добре вере и љубави, прилика да се као грађани присетимо вишег циља и обавеза коју имамо пред богом и пред народом.  То је брига за ближње.  Да  ли је брига искрена или не, одговор даје савест а савест ће свако од нас сутра проверити погледом у очи наше браће, сестара, пријатеља, комшија, наших суграђана који раме уз раме иду са нама у литији. Нека тај ход донесе помирење и опрост онима који га искрено желе“, рекао је између осталог Спасовић.

 

             О светом тројству говорио је владика браничевски др Игнатије Мидић истакавши да се „путем Духа Светога, Син Божији сјединио са нама и постао човек. Он нас сједињује са Христом кроз крштење и кроз свету литургију и тако гради цркву.  Зато га Апостол Павле назива духом заједнице“, рекао је владика браничевски.

 

 

             У културно – уметничком делу програма наступио је хор цркве Свете Петке и ансамбл „Мозаик“ Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца.

/Фото: В.Милић/


Опширније о обележавању крсне славе Града Пожаревца, Свете Тројице, читајте у наредном броју недељника „Реч народа“.