Поводом 11. маја, Националног дана добровољних давалаца крви, организација Црвеног крста у Пожаревцу четврти пут за редом прогласила је најуспешније ауторе, ученике основних  школа који су учествовали на конкурсу под називом „Крв живот значи“ и даровала им књиге. Конкурс је расписао Црвени крст Србије на тему добровољног, анонимног и ненаграђеног давалаштва крви.

Ликовне и литерарне радове на адресу пожаревачке хуманитарне организације послало је 169 основаца, награђена су 32 ученика, а по три најбоља ликовна и литерарна рада „отпутовала“ су за Београд. Најбоље литерарне радове ове године послале су Ана Станимировић (ОШ „Десанка Максимовић“), Елена Пешић (ОШ „Десанка Максимовић“), Милена Стојановић (ОШ „Јован Цвијић“) и Кристина Станојевић (ОШ „Вук Караџић“). Аутори најбољих ликовних радова су Мина Митић (ОШ „Свети Сава“), Елена Пешић (ОШ „Десанка Максимовић“) и Кристина Тадић (ОШ „Доситеј Обрадовић“).

Овом приликом председник УО Црвеног крста Пожаревац Милутин Аврамовић захвалио се ученицима који су послали своје радове, као и хуманим људима који су добровољно дали крв у акцијама које су спроведене на територији Града Пожаревца и који су допринели да Пожаревац буде град са највећим процентом давања крви у односу на број становника.

Такође, на свечаности су додељене и захвалнице основним школама „Доситеј Обрадовић“, „Десанка Максимовић“, „Свети Сава“, „Вук Караџић“ и „Јован Цвијић“ за учешће на конкурсу.

Д.Динић

Читајте у новинама “Реч народа”, које ће бити на киосцима од 15. маја

Share.

Comments are closed.

Skip to content