2018-03-01T14:03:42+01:00 1. марта, 2018. 13:51 |

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ: Одржана свечана седница Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца

         Поводом Светског дана цивилне заштите, у пожаревачком градском здању одржана је свечана седница Градског штаба за ванредне ситуације, којом је председавао градоначелник Бане Спасовић.

По његовим речима, мисија цивилне заштите је да формира и стално унапређује целовит систем и најшири облик организовања, припремања и учешћа становништва у хуманитарним активностима и задацима заштите и спасавања.

-Донета је одлука о организацији и функционисању цивилне заштите и у оквиру ње одређена су оспособљена правна лица од значаја за заштиту и спасавање на територији Града. Пожаревац је у овој години определио средства за израду процене угрожености и планове заштите и спасавања. Израда процене ће нам у наредном периоду бити приоритет, обзиром на важност документа који је полазна основа за многе активности у заштити и спасавању, истакао је градоначелник.

 

На седници су између осталог донете следеће препоруке:

 

*На основу најава РХМЗ за појаву ниских температура и ледене кише препоручује се грађанима да прате временску прогнозу и да избегавајуизлазак ван куће без преке потребе.

 

*Возачима се саветује да не крећу на пут, а уколико је то неопходно да обавезно користе зимску опрему, а брзину и вожњу прилагоде стању и условима на путу.

 

Надлежним службама да појачају своје ангажовање за време трајање неповољних климатских услова. 

 

*Апелује се на све привредне субјекте и грађане да одржавају чистим површине испред својих објеката.