2018-03-14T10:22:07+01:00 13. марта, 2018. 14:23 |

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ: Ликовни конкурс и такмичење рецитатора

Библиотека у Костолцу поводом Светског дана књиге и ауторских права који се обележава 23. априла организује ликовни конкурс за сликаре Браничевског округа, такмичење  рецитатора за ученике од 5. до 8. разреда Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац и такмичење рецитатора за ученике од 1. до 4. разреда Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ у  Костолцу.

Поезија за такмичење рецитатора по слободном избору.

Теме за ликовни конкурс:

  1. У свету књига
  2. Библиотеке се не праве, оне расту

На ликовни конкурс могу се пријавити са својим радовима сва лица старија од 15 година из Браничевског округа. Техника и форма цртања је по слободном избору. Радови који се подносе на конкурс не смеју бити већи од А3 формата. На полеђини рада написати име, презиме аутора, контакт телефон. Сваки учесник може са по једном сликом да учествује на конкурсу. Радове донети лично у Библиотеку у Костолцу или послати поштом на адресу: Библиотека Костолац (Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац), ул. Трг Братства и Јединста 9, 12208 Костолац. Рок за предају ликовних радова је 18. април 2018. године.

Сви пристигли ликовни радови биће изложени у Библиотеци у Костолцу.

Пријава за рецитатора је до 20. априла 2018. године.

Такмичење рецитатора одржаће се у четвртак 26. априла 2018. године, када ће се уручити и награде за најбоље радове на ликовном конкурсу.

За прва три места за рецитаторе и за ликовне радове биће додељене вредне награде обезбеђене од спонзора.