2018-09-22T09:00:35+02:00 20. септембра, 2018. 23:16 |

Пожар на нафтној бушотини крај Брадарца

       Како је објавила Радио телевизија Србије, вечерас око 20 ,00 часова избио је пожар на нафтној бушотини у селу Брадарац недалеко од Пожаревца. Према првим информацијама, три радника су повређена и после указане помоћи у пожаревачкој болници, двојица која су теже повређена пребачена су у Београд. Они су задобили опекотине другог и трећег степена на више од 50 одсто површине тела, али нису животно угрожени, речено је новинарима РТС-у у пожаревачкој болници.

Пожар, који је захватио платформу, околно дрвеће и растиње угашен је за 40 минута брзом интервенцијом пожаревачке ватрогасне јединице, која ће дежурати и током ноћи. Узрок пожара није познат.

Тим поводом огласила се и Прeсс службa НИС-a саопштењем које је достављено нашој Редакцији:

Вeчeрaс oкo 19,30 чaсoвa дoшлo je дo пoжaрa нa НИС-oвoj нaфтнoj бушoтини Брaмaљ 3 у сeлу Брaдaрaц кoд Пoжaрeвцa. Toм приликoм су пoврeђeнa 3 рaдникa oд кojих су двojицa прeвeзeнa у бoлницу у Бeoгрaд, a jeдaн je oстao у бoлници у Пoжaрeвцу. Пoжaр сe дeсиo приликoм рeмoнтa бушoтинe, a угaшeн je oкo 21 чaс. Нeмa oпaснoсти пo живoтну срeдину и мeштaнe сeлa Брaдaрaц. НИС сaрaђуje сa свим нaдлeжним службaмa и нaкoн истрaгe бићe пoзнaти пoдaци o узрoцимa пoжaрa.