Пожаревљани су се и вечерас окупили на протесту „ 1 од 5 милиона“ у центру града. Окупљенима се најпре обратио Костолчанин Иван Пацула, а затим и Бошко Савковић, редитељ из Београда.

Пацула је критиковао партијско запошљавање, недостатак инвестиција и неадекватне кадрове.

Савковић се осврнуо на страх, због кога, како је рекао, многи који би на улицама били, тамо нису. Он је окупљенима изговорио такозвану мантру страха која каже да је страх  „убица ума, мала смрт која носи потпуно брисање, те да је сваки трeнутак страха,  десет тренутака живота мање”.

-Ви сте овде, као и ја, јер волите ову земљу и не желите да мењате државу, већ систем власти у коме деценијама живимо. Мењају се ликови, али све остаје исто, учмало. Желимо да они којима плаћамо порез буду наше слуге,  а не ми њихови поданици. Желим систем у коме нећу знати како ми се зову председник и министри, рекао је Савковић и поручио да, без обзира на сукобе мишљења не треба „ударити“ на свог сународника, брата, друга, комшију…

-Хајде да сучељавамо мишљења у слободним медијима, дебатама, а не на улици. Не дајте да нас поделе. Ми смо једна земља, један народ, ми немамо један без другог шансу, поручио је.

Након протестне шетње заказана је нова за наредни петак, а организатори су окупљене позвали и на протест у Београду 13. априла.

Share.

Comments are closed.

Skip to content