2019-10-09T10:28:37+02:00 9. октобра, 2019. 10:28 |

Пожаревац: 29 година Политехничке школе

Политехничка школа у Пожаревцу обележила је, 7. октобра,  29 година од оснивања.  У оквиру програма свечаности приређена је изложба радова ученика насталих током ликовне колоније, отворен је нови кабинет за информатику  и рачунарство, за чије је опремање Град  издвојио милион динара и одржана је свечана академија.

Школа  је  са радом почела  5. октобра 1990. године под називом Техничка, потом мењала назив у Машинско-електротехничка, а од 1998. године носи име Политехничка школа.

Заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић и директор Политехничке школе Дарко Радовановић, отворили су нов кабинет за информатику и рачунарство за који су средства у износу од милион динара издвојена из локалног буџета.

-У годинама које су иза нас улагали смо у многе школе међу којима и у Политехничку. Поред новог кабинета овде је извршена замена подлоге у фискултурној сали и спроведена реконструкција  санитарних чворова, набављени су аутомобил и друга средства све у циљу стварања бољих услова образовања у школи, рекао је Павловић.

Директор установе Дарко Радовановић, обраћајући се присутнима на свечаној академији подсетио је на резултате ученика и наставника.

– У школској 2018/2019. години, наши ученици учествовали су на два републичка такмичења на којима су постигли запажене резултате.  На Републичком такмичењу електротехничких школа за образовни профил електромеханичар за термичке и расхладне уређаје, одржано у нашој школи,  ученик Марко Јоксимовић је освојио  прво место,  Јован Радовановић друго, а за најбоље менторе проглашени су наставници наше школе, Милица Обреновић и Биљана Пајић Чавић. Успеси на овом такмичењу су Политехничкој школи обезбедили  прво  место у генералном пласману. На Републичком такмичењу саобраћајних школа  у Врању, школу су представљали ученици: Анђела Илић, Филип Стевић, Никола Булутић, Александар Миловановић, Далибор Тодоровић и Душан Димић. У генералном пласману школа је освојила друго место, рекао је Радовановић.

Иначе, у оба подручја рада у којима ова школа образује ученике позиционирана је у самом врху на државном нивоу што је најбољи показатељ квалитета образовног процеса у њој, рекао је Радовановић и додао да су осим на поменутим такмичењима из ускостручних области, ученици Политехничке учествовали и постизали успехе и на општинским и окружним такмичењима из енглеског језика, српског језика и књижевности, историје, на такмичењу рецитатора, спортским надметањима, на такмичењу из прве помоћи.

У част Дана школе приређена је презентација нових наставних средстава. Заинтересовани су у холу установе могли да разгледају симулатор вожње аутомобила који се користи за обуку ученика саобраћајне струке и интерактивни дисплеј на додир велике дијагонале који је у употреби у мултимедијалној настави.

 

         Поводом Дана школе запосленима који су у овој години навршили 10, 20 и 30 година рада уручене су јубиларне награде. Добили су их: За 30 година Весна Јотић и Бранислав Стојановић, за 20 година Јелена Вујин и за 10 година Владислава Стевић, Иван Наумовић и Златица Јовић.